Kerstmenu

Met respect voor de natuur kiezen wij ervoor om duurzaam en lokaal in te kopen. Vis van Goede Vissers de TS31 vangt alleen duurzaam gevangen vis voor ons uit de Noorzee. Voor vlees, Gronings weide rund uit de omgeving van het Reitdiep onder het keurmerk van graskeurmerk en Grasvarken voor ons varkensvlees, op de kaart ziet u gerechten van dieren die diervriendelijk en zijn opgegroeid. Verder is het goed te weten dat al onze lokale ingrediënten vers zijn zodat alle bereidingen plaats vinden in onze eigen keuken. Een magnetron of blikopener is dan ook onvindbaar. Tot onze koffie en thee aan toe, welke duurzaam geproduceerd zijn. Zelfs onze distilaten zijn handmatig en zelf gebrouwen door Alambik. Kunt u moeilijk kiezen dan hebben we een proeverij van onze wijnen, bieren en distilaten.

Daardoor is er ook een brede keuze in vegetarische gerechten die per dag kunnen varieren (vraag onze bediening). Uiteraard geld dit ook voor onze glutenvrije gerechten.

Om lange wachttijden bij de kassa te voorkomen, presenteren wij per tafel één nota. Uiteraard kan de nota wel in gelijke delen worden verdeeld.

Omdat we dagelijks van onze locale producenten aangeleverd krijgen veranderd onze menu kaart per dag. Voor de actuele kaart zie ons bord in het restaurant of klik op menu.

U kunt kiezen uit : 3 gangen € 39,50 4 gangen € 44,50 5 gangen € 49,50 6 gangen € 54,50
Met een Spoon van het huis. Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van aardappel, verse salade, huisgemaakte frieten en warme seizoengroenten Hieronder de gerechten waaruit u kunt kiezen toeslag voor Tournedos € 5,00;

voorgerecht

1e gang

~~~
Aspic van aubergine met mint en feta
~~~
Paté van wild met compote van cranberry
~~~
Dun gesneden gemarineerde zalm en zeeduivel met huis
~~~
€1.00

Tussengerecht

2e gang

~~~
Krachtige bouillon van verschillende paddenstoelen met een scheutje Madeira
~~~
Duo van vis
~~~
Carpaccio van ossenhaas met Parmesan en truffel-dressing
~~~
€1.00

Hoofdgerechten

3e gang

~~~
Courgette gevuld met verschillende groenten en een salsa van avocado, op een bedje van couscous overgoten door feta
~~~
Verse Vis van onze visser op de huid gebakken, geserveerd met een dillesaus
~~~
Hertbiefstuk op klassieke wijze bereid met rodekool en een stevige jus van wild
~~~
Tournedos met een jus de veau * meerprijs € 5,00
~~~
Varkenshaas met een Franse slag
~~~
€1.00

Desserts

4e gang

~~~
Proeverij van desserts
~~~
Kerstbal gevuld met een bavarois met een saus van mango
~~~
Vers fruit in een soepje van aardbeien en limoen
~~~
€1.00

kaas

5e gang

Kaasplank van kaasjes uit de regio, geserveerd met vijgenchutney en noten, geserveerd met een glas Pedro Xminez
€1.00

afsluiting

6e gang

koffie service met digestief
€1.00