La Carpa d'Oro

Met respect voor de natuur kiezen wij ervoor om duurzaam en lokaal in te kopen. Vis van Goede Vissers de TS31 vangt alleen duurzaam gevangen vis voor ons uit de Noorzee. Voor vlees, Gronings weide rund uit de omgeving van het Reitdiep onder het keurmerk van graskeurmerk en Grasvarken voor ons varkensvlees, op de kaart ziet u gerechten van dieren die diervriendelijk en zijn opgegroeid. Verder is het goed te weten dat al onze lokale ingrediënten vers zijn zodat alle bereidingen plaats vinden in onze eigen keuken. Een magnetron of blikopener is dan ook onvindbaar. Tot onze koffie en thee aan toe, welke duurzaam geproduceerd zijn. Zelfs onze distilaten zijn handmatig en zelf gebrouwen door Alambik. Kunt u moeilijk kiezen dan hebben we een proeverij van onze wijnen, bieren en distilaten.

Daardoor is er ook een brede keuze in vegetarische gerechten die per dag kunnen varieren (vraag onze bediening). Uiteraard geld dit ook voor onze glutenvrije gerechten.

Om lange wachttijden bij de kassa te voorkomen, presenteren wij per tafel één nota. Uiteraard kan de nota wel in gelijke delen worden verdeeld.

Omdat we dagelijks van onze locale producenten aangeleverd krijgen veranderd onze menu kaart per dag. Voor de actuele kaart zie ons bord in het restaurant of klik op menu.

De gouden Karper de oudste herberg sinds 1300 gaat een nieuwe uitdaging aan. Op de boven verdieping wordt in de Carpa d‘ Oro in het weekend en door de weeks in het eetcafe de Steakhouse kaart gevoerd. De oorsprong van deze gerechten is terug te herleiden naar de Argentijnse keuken. Vlees is het hoofd onderwerp op deze kaart. Natuurlijk is er ook een visje of een vegetarisch gerecht te bestellen. De keuken is Argentijns maar we houden wel vast lokaal vlees. Naast onze vaste leverancier van gra

Voorgerecht

Broodplankje

Broodplankje
€5.75

Mosterdsoep

de echte groninger versie
€4.75

Dag soep

wisselende seizoen producten
€4.75

Hot chicken or Soft

Kip op rustieke wijze
€6.50

Hoofdgerecht

Vegetarische quiche

Traditioneel gerecht op basis van groente en eieren
€16.50

Sate kip

Sate kip
€17.50

Spare Ribs

van het bot afvallende ribs
€18.50

Pasta

Diverse Pasta's
€9.50

Rumpsteak

zacht rundvlees van 350 gram
€21.50

Vleesschotel

Bourgondische vleesschotel met o.a. ossenhaas, varkenshaas en kip.
€19.50

Pepersteak

Deze steak wordt eerst bedekt met een korst van gemalen peperkorrels en dan gebakken. De steak wordt geserveerd met een romige saus met peper en brandewijn.
€18.50

Ribeye

De langzaam gegaarde ribeye is perfect van kleur, smaak en structuur. De korst is knapperig en de binnenkant mooi roze.
€19.50

Diamanthaas

Rundvlees dat zich bevindt tussen de schouders van het rund. Dat wil zeggen dat het vlees aan de voorkant van het rund zit.
€18.50

Entrecote

Een entrecote is herkenbaar aan het randje vet aan de zijkant. Dit stukje vet geeft de entrecote een lekkere smaak tijdens het bakken.
€19.50

Varkenshaas

Wat voor de koe de tournedos is, is voor het varken de varkenshaas. Dit overheerlijk stukje vlees serveren wij met een saus naar keuze.
€18.50

Nagerecht

Dame blanche

een beste coupe met vanille-ijs en warme chocoladesaus en slagroom
€6.50

Sorbet

met verse vruchten
€6.75

Coupe Kroon

Ijs met boerenjongens en advocaat
€7.75