Eetcafe

Met respect voor de natuur kiezen wij ervoor om duurzaam en lokaal in te kopen. Kaas van Kleikracht, vis van Goede Vissers de TS31 vangt alleen duurzaam gevangen vis voor ons uit de Noorzee. Voor vlees, Gronings weide rund uit de omgeving van het Reitdiep onder het keurmerk van graskeurmerk en Grasvarken voor ons varkensvlees, op de kaart ziet u gerechten van dieren die diervriendelijk en zijn opgegroeid. Verder is het goed te weten dat al onze lokale ingrediënten vers zijn zodat alle bereidingen plaats vinden in onze eigen keuken. Een magnetron of blikopener is dan ook onvindbaar. Tot onze koffie en thee aan toe, welke duurzaam geproduceerd zijn. Zelfs onze distilaten zijn handmatig en zelf gebrouwen door Alambik. Kunt u moeilijk kiezen dan hebben we een proeverij van onze wijnen, bieren en distilaten.

Daardoor is er ook een brede keuze in vegetarische gerechten die per dag kunnen varieren (vraag onze bediening). Uiteraard geld dit ook voor onze glutenvrije gerechten.

Om lange wachttijden bij de kassa te voorkomen, presenteren wij per tafel één nota. Uiteraard kan de nota wel in gelijke delen worden verdeeld.

Omdat we dagelijks van onze locale producenten aangeleverd krijgen veranderd onze menu kaart per dag. Voor de actuele kaart zie ons bord in het restaurant of klik op menu.

Wij bieden u een uitgebreide en gevarieerde eetcafékaart in ons café. Wij werken met dagverse producten, daardoor kan het voorkomen dat een gerecht niet voorradig is.

Voorgerecht

Broodplankje

Broodplankje
€5.75

Mosterdsoep

de echte groninger versie
€4.75

Dag soep

wisselende seizoen producten
€4.75

Nacho's

met tomaat en ui en zure room
€6.75

Hoofdgerecht

Stoofvlees

Stoofvlees
€12.50

Sate kip

Sate kip
€16.50

Groente Noten taartje

Groente Noten taartje
€17.50

Spare Ribs

van het bot afvallende ribs
€18.50

Dag hap

dagelijks wisselend
€14.50

Nagerecht

Dame blanche

een beste coupe met vanille-ijs en warme chocoladesaus en slagroom
€6.50

Sorbet

met verse vruchten
€6.75

Coupe Kroon

Ijs met boerenjongens en advocaat
€7.75